top of page
Image by Geert Pieters
Vikliniks fullutrustade gym har nu öppnat. 
Viklinik_karamell_light_orange.png

Gilla träning

Viklinik_svush.png
Gilla träning är för dig som är mellan 15-65 år, är fysiskt inaktiv och vill förbättra dina levnadsvanor och minska risk för ohälsa. 
Viklinik_svush.png

Så fungerar det

Bedömning

Individuell bedömning av en legitimerad personal.

Individuell anpassning

Din fysioterapeut anpassar träningen utifrån din nivå.

Utvärdering

Under de veckorna som hälsoskolan pågår så  sker en kontinuerlig utvärdering av träningen och den anpassas individuellt. 

Uppföljning

Efter hälsoskolan görs en uppföljning av dess effekter. 

Läs mer gilla träning
Gruppen pågår under 12 veckor med målet att du ska komma igång med din träning, bli självständig i denna och fortsätta på egen hand. För att delta behöver legitimerad personal bedömt det som lämpligt för dig. Nedan kan du direkt boka tid för en bedömning av en fysioterapeut.
droppe_ner_hoger_viklinik.png

Högkostnadskort och frikort gäller!

Man_knaboj.png
Skola_grafik.png
Träning
Utbildning

Gruppträning med pulshöjande och styrketräning under 12 veckor. Syftet är att hjälpa dig att hitta rutiner och glädje i träning. Målet är att du ska känna dig trygg i din träning för att kunna ta den vidare på egen hand.

Ett föreläsningstillfälle där vi pratar om träningens positiva hälsoeffekter och varför det är så viktigt att minska inaktiviteten. Vi lyfter också hinder och problem som du kan stöta på längs vägen så du vet hur du ska hantera detta.

Hur är träningen upplagd?

Konditionsträning

Konditionsmaskiner eller övningar med egen kroppsvikt där fokus är på att höja pulsen.

Styrketräning

Övningar med maskiner eller fria vikter med fokus på att öka din muskelstyrka. Under veckorna kommer vi gå igenom olika övningar så att du känner dig trygg i utförandet när du ska fortsätta på egen hand.

Träningen kommer börja med lätt intensitet och stegra efterhand under veckorna.

Anmälan

Du kan enkelt boka in dig direkt till till någon av våra fysioterapeuter för en bedömning. Din läkare, sjuksköterska, dietist eller arbetsterapeut kan också boka in dig direkt till gilla träning vid ett besök.  

Våra ansvariga fysioterapeuter

bottom of page