top of page
Image by Clark Tai

Bassängträning

För dig som inte kan tillgodogöra dig träning på land. 
Mer om bassangtraning

Så fungerar bassängträningen

Vikliniks bassängträning bedrivs på Mårtenlundsbadet i Lund. Träningen sker i grupp under 8 veckor och leds av fysioterapeut. 

Tider

Det finns möjlighet att delta på onsdagar. Det finns två pass att delta i:

ett som startar kl 09.15 och ett som startar kl 10.00.

Passen är 30 minuter långa och du behöver komma ca 15 minuter innan passet för att duscha och byta om. 

 

Läs mer praktisk information

Pris

Våra priser följer Region Skånes priser. I nuläget kostar ett besök 200 kr. Högkostnadsskydd och frikort gäller och är du under 20 år eller över 85 är besöket kostnadsfritt.

Vem kan delta i bassängträningen?

För att delta i bassängträningen behöver du blivit remitterad av din läkare, fysioterapeut eller sjuksköterska. Nedan kan du boka tid till fysioterapeut. 

Ansvarig fysioterapeut

August Eriksson
August_eriksson_fysioterapeut_viklinik_lund_cut.png

Praktisk information

Nedan följer lite praktisk information som vi gärna vill att du tar del av innan du kommer på första bassängträningen.
Innan badet

Respektera de skogränser som finns i våra lokaler. Det är inte tillåtet att gå in med skor i omklädningsrum och simhall utan dessa ska ställas i avsedda skoställ. Detta gäller även om ni använder skoskydd då dessa lätt går sönder på grund av golvens material.

 

Hela kroppen ska tvättas med tvål och schampo och det ska göras utan baddräkt / badbyxa på.

 

Före bad är det viktigt att samtliga badande duschar ordentligt. Det är helt avgörande för att hålla en god vattenkvalité i våra varmvattenbassänger som är extra känsliga för smuts och bakterier. Hela kroppen ska tvättas med tvål och schampo och det ska göras utan baddräkt / badbyxa på. Se till att noga skölja av resterna från tvålen och schampot då dessa kan störa balansen i vattnet. Badkläderna som används ska vara rentvättade.

 

Smycken ska tas av då dessa för med sig bakterier. Eventuellt smink ska tas bort och det är inte tillåtet att tugga tuggummi eller snusa i bassängen. Eventuella plåster ska tas av då dessa lätt lossnar och kan orsaka driftproblem.

 

Piggelins barnsim och Viklinik ansvarar inte för värdesaker eller kvarglömda saker. Har ni med er värdesaker till simningen kan dessa tas med in i simhallen eller läggas i värdefacken som finns i vissa av våra lokaler. Kvarglömda saker samlas upp och läggs i speciella korgar där ni själva kan kontrollera om era grejer finns. Skulle vi hitta dyrare värdesaker, t ex mobiltelefoner eller plånböcker, förvaras dessa på annat ställe och ni får då be ansvarig fysioterapeut om hjälp.

Under badet

Vårt mål med bassängträningen är att den ska vara kul men också utmanande, då vi vill att ni själva ska kunna se framsteg med er fysiska förmåga när perioden väl är över. När vi väl är i bassängen kommer vi dels gå igenom uppvärmning, styrka i både överkropp och underkropp, samt lite kondition. Är det så att man själv känner att det är svårt att göra specifika övningar är det bara att meddela instruktören/fysioterapeuten så får ni anpassade saker att göra.

Efter badet

Var och en håller rent efter sig. Eventuellt skräp slängs i papperskorgarna som finns i omklädningsrummen. Se till att lämna lokalen i det skick som ni själv förväntar er vid ankomst. Då vi hyr tiderna från Piggelin Barnsim behöver man vara ute från lokalerna senast 11:00.

Vid sjukdom

Precis som vi vanliga besök på vårdcentral förväntar vi oss att man är frisk och inte har några symtom som feber, kraftig hosta eller hängig eller allmänpåverkad. Vid sjukdom ska ni då precis som vid vanliga besök hos iKLINIK/Viklinik att avboka er tid 24h innan bassängträningen. Detta gör ni enklast genom att på bokningsbekräftelsen ni har fått på mejl eller per telefon till vår reception, eller på mejl till reception eller fysioterapeut. Alla kontaktuppgifter hittar ni på första sidan.

Betalning

Är du under 20 år gammal eller över 85 år gammal behöver du inte betala. Har du frikort gäller det även under bassängträningen. Annars kan du betala 200kr via Swish på badhuset.

Övrigt

Har ni fler frågor är det bara att höra av sig till ansvarig fysioterapeut på epost.

Praktskt information
bottom of page