top of page
Köra ett lopp
Vikliniks fullutrustade gym har nu öppnat. 
Viklinik_karamell_light_orange.png

Seniorskola

Viklinik_svush.png
Seniorskolan är till för dig som är äldre och som har något besvär till följd av din ålder. 
Viklinik_svush.png

Så fungerar det

Bedömning

Individuell bedömning av en fysioterapeut. 

Individuell anpassning

Din fysioterapeut anpassar träningen utifrån din nivå.

Utvärdering

Under de veckorna som hälsoskolan pågår så  sker en kontinuerlig utvärdering av träningen och den anpassas individuellt. 

Uppföljning

Efter hälsoskolan görs en uppföljning av dess effekter. 

Seniorskolan pågår under åtta veckor med syfte att förbättra din kondition, styrka, balans och välbefinnande. Träningen sker i grupp på Viklinik Vårdcentral Lund vid två tillfällen varje vecka. Ena tillfället har fokus på styrka, balans och rörlighet och det andra tillfället fokuserar på uthållighet. Träningen leds av en fysioterapeut och sker i grupp där svårighetsgrad och innehåll anpassas individuellt. För att delta behöver legitimerad personal bedömt det som lämpligt för dig. Nedan kan du direkt boka tid för en bedömning av en fysioterapeut.
droppe_ner_hoger_viklinik.png

Högkostnadskort och frikort gäller!

Man_knaboj.png
Skola_grafik.png
Träning
Utbildning

Träning sker under 8 veckor och vid 2 tillfällen i veckan. Träningen leds av en fysioterapeut.

Vid 2 tillfällen i seniorskolan kombineras träningen med utbildning om vilka positiva hälsoeffekter fysisk aktivitet kan ha.

Uthållighetsträning

I seniorskolan bedrivs uthållighetsträning för att förbättra din kondition. Denna träning sker i olika former av pulshöjande aktiviteter, såsom promenader, roddträning, cykelträning

Styrketräning (balans och rörlighet)

Styrketräningsdelen består av olika träningspass på cirka 30-45 minuter som vi genomför tillsammans i vår träningssal på måndagar. En av våra fysioterapeuter kommer finnas på plats vid varje träningspass för att instruera och stötta under träningen.

Passen startar med uppvärmning, fortsätter med fyra till fem övningar för styrka och avslutas med en balansövning. Övningarna kommer ske i maskiner, med fria vikter eller med bara kroppen som motstånd. Träningen kommer att stegras löpande under programmets gång, och anpassas utefter din nuvarande nivå och förmåga.

Anmälan

Du kan enkelt boka in dig direkt till till någon av våra fysioterapeuter för en bedömning. Din läkare, sjuksköterska, dietist eller arbetsterapeut kan också boka in dig direkt till seniorskolan vid ett besök.  

Läs mer seniorskola

Våra ansvariga fysioterapeuter

bottom of page