top of page
Kattko poserar

MammaGravid

Träning och behandling under din graviditet
Att vara aktiv under din graviditet är den bästa investeringen för dig och din bebis. För dig som har besvär under din graviditet kan få hjälp av IKLINIKs fysioterapeuter. Högkostnadskort och frikort gäller.
Viklinik_svush.png
Gravid

Så fungerar det

Bedömning

Inför varje gruppstart görs en individuell bedömning.

Individuell anpassning

Din fysioterapeut anpassar träningen utifrån din nivå.

Utvärdering

Under de veckorna som hälsoskolan pågår så  sker en kontinuerlig utvärdering av träningen och den anpassas individuellt. 

Uppföljning

Efter hälsoskolan görs en uppföljning av dess effekter. 

Vi kan hjälpa dig med information och rådgivning, träning, smärtlindring och bäckenledsbälte. För att delta i vår gruppträning för gravida behöver legitimerad personal bedömt det som lämpligt för dig. Nedan kan du direkt boka tid för en bedömning av en fysioterapeut.
droppe_ner_hoger_viklinik.png

Högkostnadskort och frikort gäller!

Information och rådgivning

Undersökning och samtal kring din nuvarande fysiska status, tidigare träningsvana, förväntningar- och eventuella orosmoment under graviditeten. Därefter ger vi information, råd samt lägger upp en plan för att bibehålla träning och fysisk aktivitet under hela graviditeten.

Träning

Under en graviditet ser vi ofta på träning på ett annat sätt; det är inte tiden är prestera utan snarare tränar vi för att underhålla kroppen och må bra. Vi kan erbjuda dig individuellt anpassat träningsupplägg eller råd kring din nuvarande träning utifrån dina förutsättningar. Träningen anpassas därefter allt eftersom graviditeten fortlöper. Att ha en aktiv livsstil med träning under graviditeten har en mängd fördelar; tex ökat fysiskt och psykiskt välmående samt minskad smärta kring rygg och bäckenleder.

Vi erbjuder även gruppträning tillsammans med andra gravida en gång i veckan.

Gravidtraning_fysioterapeut_lund

Smärtlindring

Vid behov kan du få smärtlindrande behandling i form av TENS eller dry-needling.

Detta kombineras med rådgivning samt anpassade rörelser och träning – då en anpassad men bibehållen fysisk aktivitet alltid är målet på grund av de fördelar detta ger under en graviditet. Aktivitet och träning kan också verka smärtlindrande.

Bäckenledsbälte

Besväras du av graviditetsrelaterad bäckenledssmärta (tidigare kallat foglossning) eller ryggsmärta kan ett anpassat bälte vara till stor hjälp. För att få så god effekt som möjligt är det nödvändigt att hitta en modell som passar dig. Vi har flera modeller och storlekar som du som gravid kan prova ut tillsammans med oss.

Ansvariga fysioterapeuter

Erika_zeraidi_fysioterapeut_viklinik_vardcentral_lund.png

Sanna

Fysioterapeut

Anna_hjern_fysioterapeut_iklinik_lund.jpg

Sanna

Fysioterapeut

Sanna_rolf_fysioterapeut_viklinik_vardcentral_lund.png

Sanna

Fysioterapeut

bottom of page